Iurispedia:Cafenea

De la iurispedia
Salt la: navigare, căutare

Cuprins

Diacritice

Pentru păstrarea coerenţei stilistice ar trebui specificată undeva (de ex. în textul care se afişează sub câmpul de modificare a textului?) solicitarea ca redactorii să folosească diacritice în editare. E obositor şi pierdere de vreme să corectezi textele strict în ce priveşte diacriticele, iar pentru cititori e la fel de neplăcut să citeşti 2 rânduri cu si 5 rânduri fără diacritice. --Adela Danciu 30 august 2011 16:30 (EEST)

Am rezolvat eu. Mulţumim pentru atenţionare. --Irina Elyzabeth 15 septembrie 2011

Footnote

La pagina de Termeni şi Condiţii nu am putut face trimiterea la footnote in care să indic componenţa Grupului. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Cristi Danileţ (discuţie • contribuţii).

Am rezolvat eu. Vezi că există şi pagina Iurispedia:Despre (o regăseşti tot în footer, chiar înainte de Termeni), poate acolo ar fi mai potrivit să includem secţiunea despre Iurispedia. Regulile pentru redactori vor fi mutate în pagini separate, însă nu e rău că ai început să le redactezi acolo, pentru mai multă vizibilitate (cel puţin pentru moment). Pe de altă parte, nu aş numerota secţiunile/subsecţiunile, pentru că va fi greu să le restructurăm (lucru care e de presupus că se va întâmpla). --Bogdan Stăncescu 11 august 2011 21:59 (EEST)

Art. 2589

Referitor la art 2589 din NCC: legea aplicabila casatoriei in cazul lipsei unei legi comune a cetateniei sau a resedintei, termenul ”legea statului pe teritoriul caruia casatoria a fost celebrata” inseamna 1) legea statului cipriot ( ca exemplu in cazul in care casatoria s-a celebrat in Cipru in fata consulului roman) sau 2) legea statului roman ( considerand consulatul teritoriu al statului roman?) Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Laura (discuţie • contribuţii).

Vă rog discutaţi articolele individuale în paginile de discuţie ale articolelor respective; în cazul de faţă, am copiat întrebarea dumneavoastră la Discuţie CCiv:Art. 2.589. --Bogdan Stăncescu 11 august 2011 16:26 (EEST)

Legaturi simple catre wikipedia si wikimanuals (pt administrator)

Aş dori sa pun relativ uşor legături către wikipedia şi wikimanuals. In wikipedia pot referenţia wikimanuals aşa

[ [ b : ro : nume_legatura | titlu ] ]

iar în wikimanuals fac acelaşi lucru (spre wikipedia) cu

[ [ w : ro : nume_legatura | titlu ] ]

Multumesc anticipat dacă ai putea activa această funcţionalitate CustodieMinori 31 iulie 2011 12:02 (EEST)

Am ameliorat următoarele legături interwiki pentru limba română:
Vă rog spuneţi-mi dacă mai aveţi nevoie de alte legături interwiki. --Bogdan Stăncescu 6 august 2011 00:35 (EEST)
este mult mai bine.
1. Totuşi uneori va trebui să fac copy+paste la texte deja scrise în wikimanuals, care referenţiază articole din wikipedia. De aceea aş fi preferat varianta cu [[w:ro:nume_legatura|titlu]] deja consacrată în wikimanuals, wikinews, wikiquote. CustodieMinori 6 august 2011 07:15 (EEST).
2. deoarece iurispedia modifică toate diacriticele către cele cu sedilă, se modifică link-urile către wikipedia. Vezi de exemplu [[Locuinţa minorului]]. A trebuit să fac în wikipedia un articol de rerutare de la Locuinţa minorului scris cu sedilă către articolul corect care nu are sedilă. Înţeleg de unde vine ideea de a păstra sedila. Toate instanţele au o versiune veche de MS Office. Singura soluţie (în opinia mea) este ca atunci când utilizatorul dă click pe legături wikipedia, interpretorul iurispedia să transforme caracterele cu sedilă în caracterele corecte şi de abia apoi să trimită cererea către wikipedia CustodieMinori 6 august 2011 07:45 (EEST)
Nu ştiu dacă este o idee foarte bună să creaţi o sumedenie de legături către Wikipedia/Wikibooks. Există cu siguranţă o sumedenie de situaţii în care este legitimă necesitatea de a crea legături către acele proiecte (motiv pentru care am şi ajustat legăturile interwiki de deasupra), însă nu cred că este potrivit ca aceasta să fie regula. Din câte am înţeles din discuţiile cu Cristi Danileţ, există dorinţa de a crea un dicţionar de termeni juridici la Iurispedia -- or dacă stabilim o regulă conform căreia legăturile merg către articole de la Wikipedia atunci va fi greu să se dezvolte dicţionarul local (e.g. aici: „reprezentantul său legal sau la persoana fizică ori juridică la care este încredinţat”). Sigur, asta nu e o chestiune tehnică ci mai degrabă de strategie, însă cred că ar merita discutată înainte de a merge foarte departe cu legăturile interwiki. --Bogdan Stăncescu 6 august 2011 12:06 (EEST)
eu sunt adeptul pragmatismului, si mi se pare ca copy-paste din textele deja scrise de mine in WikiBooks e mai simplu decat sa trebuiasca apoi sa fac inlocuirile "la mana" "w:ro" cu "wikipedia:". Sigur ca in viitor iurispedia o sa aiba propriile articole pe temele care acum exista in wikipedia dar cred ca in acest moment e prematur sa blocam utilizarea legaturilor catre wikipedia pe ideea ca intr-un viitor nestiut o sa avem suficient de multe contributii incat sa putem scrie articole juridice in iurispedia si sa nu mai fie necesar sa apelam la wikipediaCustodieMinori 8 august 2011 10:31 (EEST)
de asemenea diacriticele corecte trebuie rezolvate ... in acest moment nu functioneaza nici un link care contine diacritice CustodieMinori 8 august 2011 10:31 (EEST)
Nu cred că am arătat vreo intenţie de a bloca utilizarea legăturilor către Wikipedia -- dimpotrivă, chiar în cadrul acestei discuţii am facilitat crearea legăturilor respective. E drept, încă avem problema tehnică a legăturilor cu diacritice, însă nu are sens să rezolvăm acea problemă înainte de a o rezolva pe aceasta. Spuneţi că sunteţi adeptul pragmatismului şi ca urmare vi se pare că e mai simplu să daţi copy/paste decât să modificaţi legăturile ca să ducă la Wikipedia -- dar eu nu am propus asta. Dimpotrivă, eu am propus eliminarea Wikipediei cu totul, ca regulă generală (şi să creăm legături numai acolo unde legăturile respective sunt cu adevărat necesare, de pildă în cazul subiectelor generaliste, care au numai o legătură tangenţială cu aria juridică -- loc unde Wikipedia va fi întotdeauna mai completă decât Iurispedia). Cu alte cuvinte, dumneavoastră sugeraţi că Wikipedia ar trebui să fie parte integrantă din Iurispedia (aşa cum este parte integrantă din Wikibooks, de unde vreţi să copiaţi), pe când eu spun că n-ar trebui să fie (în aşa fel încât să încurajăm crearea dicţionarului local). Nu e vorba de pragmatism sau lipsa lui, ci de filozofii diferite, care duc la soluţii diferite. Voi încerca să-l implic şi pe Cristi în discuţie, ca să obţinem opinia unui terţ (eu unul nu am discutat subiectul cu el până acum). --Bogdan Stăncescu 11 august 2011 16:34 (EEST)
eu sunt adeptul standizarii... aceasta faciliteaza reutilizarea textelor cu minim de efort intre variatele proiecte. Nu vad, de ce trebuie creata total 'gratuit' o "bariera de productivitate" impotriva actiunilor de tip copy-paste mai ales in conditiile in care suntem atat de in urma cu comentarea NCC. Ar fi util, cel putin intr-o prima etapa, sa reutilizam eforturile wikipedia. Ulterior (cand vom fi finalizat grosul comentariilor la NCC si NCP) putem sa pornim o actiune de modificare a link-urilor care la acel moment o sa bata catre wikipedia catre "link-uri autorizate" din interiorul iurispedia. Dar asta e ceva ce nu vom fi in stare sa facem prea curand. Pana atunci nu e absolut nici o problema, zic eu, sa reutilizam continutul din wikipedia care, cel putin pe partea dreptului familiei, tot de mine e creat, in mod majoritar ... deci nici mai rau nici mai bun decat cu ceea ce contribui direct in iurispedia :-). Supimentar dorinta si bucuria lui Cristi si Tony este ca se ajunga ca Wikipedia/Wikibooks sa copieze total sau partial articole din iurispedia. Starnind deci diseminarea de informatie. Daca am folosi conventiile standard si aceasta copiere in sens invers ar fi facilitata spre beneficiul comun. Deci sunt de acord cu dictionarul local dar nu cred ca e o prioritate acum. Acum prioritatea e sa oferim continut de o calitate cat mai buna (nu perfect) utilizabil deja la nivelul datei de 15 septembrie 2011. CustodieMinori, august 2011 14:59 (EEST)
Unelte personale
Spații de nume
Variante
Acțiuni
Navigare
Trusa de unelte